Az ITBC stratégiai partnerével együtt, vállalja a munkafolyamat menedzsment szabályainak megalkotását a partnerei részére. E szabályok alapján készül a munkafolyamat menedzselés informatikai rendszere.

A munkafolyamat menedzselési rendszer alapvető funkciói:

– Elérhetővé teszi, publikálja minden munkatársnak – jogosultság szerint szabályozva – a vállalatcsoport folyamatainak megismerését, saját tevékenységük szerepét az egyes folyamatokban. Elérhetik az eseményekhez, folyamatokhoz kapcsolódó dokumentumokat.
– Megvalósítja azokat a folyamatokat, melyek a publikáláshoz szükségesek. A folyamattervezés végső fázisától a véleményezésen át az elrendelési fázisig kezeli, naplózza és követi az eseményeket.

A rendszerrel együtt vagy függetlenül önállóan is használható a dokumentum tároló rendszer az alábbi célok megvalósítása érdekében:

1. A dokumentumok létrehozását és változás kezelését a kialakított jóváhagyási, engedélyezési eljárásának megfelelően valósítjuk meg.
2. A többszörös dokumentumtárolást az adatbázisban tárolt egy dokumentumra mutató kapcsolattal váltjuk fel.
3. A dokumentumokhoz új jellemzők tárolása (felelőse, érvényessége, hatóköre, stb.).
4. Olyan dokumentumok tárolása melyek működési folyamatokhoz vagy eseményekhez közvetlenül nem köthetők. Az így felvett dokumentumok kezelése és változás menedzselése illeszkedik a jóváhagyási, elrendelési eljárásokba.
5. Történetiség (verzió) kezelése.