Kémprogramok elleni védelem tanácsadás

monitor

Kémprogramok elleni védelem (Anti-Spyware) tanácsadás

A mindennapjainkat megkeserítőtől az adatlopóig. A kémprogramok (spyware, ad-ware) folamatosan jelen vannak a számítógépeinken. És amig egyes változatok csak apróbb adatok "ellesésével" foglalkoznak, vannak rendkívül kártékonyak is. A hitelkártyánktól a vállalati titkokig, minden veszélyben van.

A megoldások sokrétűek:

Szkenneléses módszer
Jól ismert ingyenes vagy shareware keresőkkel könnyen felfedhetők a gépünkön tevékenykedő rosszhiszemű kémprogramok. Vállalati környezetben mindenképpen szükséges egy közös, un. menedzselési felület, a hatékonyabb működéshez. Hátránya, hogy csak a már települt kémprogramokat szűri.

On-Line szűrés
A munkaállomásokon és szervereken telepíthető rezidens rendszerek azonnal reagálnak a beépülési kísérletekre. Folyamatos frissítések esetén elég hatékony eszköz.

In-Line szűrés
Hálózatban működő protokoll anomáliákat kísérő eszközök, amelyek nem csak hogy megakadályozzák a spyware behatolását a vállalati rendszerbe, hanem egyben megállítják annak terjedését és az "adatcsöpögtetést" akármelyik lokális számítógépről.

Szakértő kollégánk segít az Önnek legmegfelelőbb megoldás kialakításában a rendszer kiválasztásában, a bevezetés minőségbiztosításában.
Javasoljuk, mérje fel rendszere sérülékenységét ilyen típusú veszélyek ellen hálózati sérülékenység vizsgálattal.