Incidens kezelés

A biztonsági és üzemeltetési (üzembiztonsági) incidensek kezelésének hatékonysága csökken a vállalati rendszer összetettségének növekedésével.

Feladat: Önműködő összevetés és incidens-azonosítás

incidens


Az incidens kezelési rendszer jellemzői:

1. A hatékony, önműködő, az eseménnyel egyidejűen működő egybevető modul a védelmi folyamatok által szolgáltatott adatokat a további teendőkhöz értelmezhető formára alakítja, így gyorsan lehet reagálni az összetett veszélyekre.
2. Az ellenőrzésre fordított költségek csökkentése mellett pontosan felismeri és azonosítja a támadásokat.
3. Az incidensek és a rendszer pillanatnyi állapota, illetve a sérülékenységi állapot intelligens összevetésével csökkenti a hamis találatokat.
4. A veszélyek gyorsabb felismerése, valamint a megfelelő elszigetelési és megsemmisítési stratégiák érdekében összeveti az incidenseket és a sérülékenységeket.
5. Védelmi szakembereket szabadít fel a valódi veszélyekre történő reagáláshoz és a nagy fontosságú stratégiai kezdeményezésekhez.
6. Elősegíti a gyorsabb elszigetelést és csökkenti az incidens kihatásait.
7. Az események összevetését és a hamis találatok kiszűrését a felhasználó által beállítható szabályszerkesztő segíti.
8. Dinamikusan állítja be az egyes incidensek kezelésének elsőbbségét, ez jobb döntést és az erőforrások hatékonyabb lekötését eredményezi.
9. A javító tevékenységre összpontosítva a felismeréstől a lezárásig nyomon követi az események kezelését.

incidens_kezeles


Előnyök:


A dinamikusan feltöltött tudásbázis információt nyújt a sérülékenységekről és a konkrét, alkalmazható ajánlásokról.

Jelenti a fő értékeket, így a vállalatok számára láthatóvá és finomíthatóvá válik a védelmi folyamatok hatékonysága.

Az összes incidens teljes és következetes megválaszolása érdekében lehetővé teszi az összes zavarkezelési tevékenység nyomon követését és dokumentálását.

A földrajzilag eltérő helyeken, különböző védelmi eljárásokkal és más-más kategóriájú hálózatokon zajló védelmi folyamatok összefogásával megnöveli a meglevő védelmi beruházások értékét.

Nagyszámú védelmi termékből (víruselhárítóból, tűzfalból és behatolás-érzékelő rendszerből) származó eseményadatot gyűjt.

A zavarok valós idejű kezelése a vállalat hálózati környezetében.

A széleskörű naplózással és a grafikus jelentések készítésével a szervezet egészét átfogó, központi képet lehet kapni a védelmi helyzetről, valamint láthatóvá válik az incidensek megválaszolási folyamatának hatékonysága. A valós időben megjelenített nézetekből a vezetők és a védelmi elemzők folyamatosan tájékozódhatnak a szervezet védelmi állapotáról, valamint a védelmi beruházások hatékonyságáról.